Szklerózis multiplex


„Ha majd a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet, ha majd a jognak asztalánál mind egyaránt foglal helyet…”

Bíztató eredmények

2013.01.03. 12:51

dr. sm

Egy egyszerű szemvizsgálat segítségével gyorsan és könnyen ki lehet szűrni a szklerózis multiplexet - olvasható a Neurology című szaklap legújabb számában.

Az optikai koherencia-tomográfiás (OCT) vizsgálat a retina vastagságát méri. A vizsgálat mindössze néhány percig tart, és az orvosi rendelőkben is elvégezhető. A Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem 164 szklerózis multiplexes beteg részvételével végzett kísérletéből kiderült, hogy azokban, akiknek retinája megvastagodott, korábban alakult ki szklerózis multiplex, továbbá a betegség aktívabb volt. A szakértők azonban hozzátették, hogy az eredmények alátámasztásához, illetve a szűrővizsgálat gyakorlati hasznának megállapításához további, nagyobb szabású és hosszabb kísérletekre lesz szükség. A mostani kutatás két évig követte a betegekben a betegség előrehaladását.


Teljes cikk:

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/neurologia/cikkek/gyorsabban_megallapithatova_valik_a_sulyos_betegseg/20130102102114&utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=www&utm_campaign=hirkereso_20130103

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás betegség szklerózis multiplex autoimmun

A bejegyzés trackback címe:

https://szklerozis.blog.hu/api/trackback/id/tr204995603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása